Home » Tandoor Castle Stone

Tandoor Castle Stone

tandoor-Black-Castle-stoneAlgemeen:

De Tandoor Castle Stone is een leisteen die ze breuwruw hebben gehouden en voor de helft hebben gezoet waardoor hij een verouderde kasteel-look krijgt.

Deze tegel bevat wel kleurnuances maar door de semi-gezoete oppervlakte zorgt dit voor een mooi antieke uitstraling. Dit steensoort bevat bijna geen fossiele resten waardoor hij dan ook rustiger oogt.

Land van herkomst: India
Soort natuursteen: Leisteen.
Handelsnamen: Tandoor, Harappah, Cuddapah Black en Tandur.
Maatvastheid: Door de handmatige fabricage is er maatverschil mogelijk.
Kleuren: Deze tegel is in 3 kleurvarianten verkrijgbaar; TANDOOR BLUE, TANDOOR YELLOW, TANDOOR BLACK.

Afwerkingen.

Semi-honed, anticato: Deze bewerking houd in dat het oppervlakte voor de helft glad geschuurd is (licht gepolijst), maar nog steeds een gedeelte breukruw. De randen en het oppervlakte zijn samen Anticato verouderd, dit zorgt voor een robuuste uitstraling.

Gekapt / Geborsteld: Deze bewerking zorgt ervoor dat de randen van de natuursteen grof gekapt zijn, tegelijk wordt het oppervlakte geborsteld met zachte en harde diamant-borstels die zorgen voor een reliëf op het oppervlakte. Daardoor krijgen deze tegels de uitstraling als ze er al 100 jaar liggen.

 

Verwerking.

Lijmadvies: Deze tegel kan verlijmd worden met een dunbedlijm (Ardaflexmortel). De beste techniek is om dubbelzijdig te verlijmen. (Zowel vloer als achterzijde tegel).
Lijmverbruik: Ca. 5-6 kg per m2 (afhankelijk van de gelijkheid van de ondervloer).
Vloerverwarming: Deze tegels zijn geschikt voor vloerverwarming.

Dagelijks gebruik.

Deze tegel zal door het dagelijks gebruik, het leven van de tegel, en het periodiek te dweilen met een goede natuursteen zeep een vollere kleur en een mooi gebruikspatina krijgen.

Impregneren.

Deze tegel kan kleurloos worden geïmpregneerd met Finsan Vlekpreventie (kleurloos), dit mag pas 4 weken nadat de tegels verlijmd zijn. Dit geeft een goede basis als bescherming die aangevuld gaat worden als u dweilt met een goede natuursteenzeep (Marseille zeepvlokken) of groene zeep.

-->

Comments are closed.