opc_loader

Wensenlijst

Marmer

 

 

Algemeen:

 

Vanuit oudsher word marmer al gebruikt in de bouwkunde, beeldhouwerij en eventuele interieurdecoraties. Deze soort onderscheid zich door de unieke kristalachtige structuur.

Marmer is ontstaan door een omvorming (metamorfose) van bepaalde kalkstenen die onder zeer hoge druk en tempraturen zijn samen geperst, de eventuele fossiele resten die erin zitten zijn hierdoor niet meer te herkennen.

 

 

Land van herkomst: Turkije / Italië / Portugal / Griekenland / Spanje

Soort natuursteen: Marmer / Kalksteen

Handelsnamen: Bekende namen; Nero Marquina, Avyon, Lykia, Burdur, Toros, Perlato Olympo, Crema Nuova, Emprador Brown, Prelato Breccia, Kutayah Black, Teos Green en nog vele andere!

Maatvastheid: Door de machinale verwerking van deze steen is hij redelijk maatvast (let op; het is en blijft natuursteen, dus een kleine nuance zit er altijd in).

 wit_zwart-marmer

Afwerkingen.

Geborsteld: Het oppervlakte word met diamantborstels bewerkt zodat de zaagsporen verdwijnen, waardoor hij een robuustere uitstraling krijgt.

Anticato: Door de tegels Anticato te trommelen zorgt dit voor de meest natuurlijk versleten oppervlak zonder dat het ten kosten gaat van de kleur.

 

Vanwege deze mooie kleurstelling door het trommelen past deze heel mooi met eventuele landelijke of moderne interieurdecoraties.

 

 

Verwerking.

Lijmadvies: Deze tegel kan verlijmd worden met een dunbedlijm, deze moet met een witte lijm worden verlijmd.

De beste techniek is om dubbelzijdig te verlijmen. (Zowel vloer als achterzijde tegel)

Lijmverbruik: Ca. 5-6kg per m2 (afhankelijk van de gelijkheid van de ondervloer).

Vloerverwarming: Deze tegels zijn geschikt voor vloerverwarming.

 

Dagelijks gebruik.

Deze tegel zal door dagelijks gebruik en het periodiek te dweilen met een goede natuursteenzeep, (marseille zeepvlokken), veel voller van kleur worden en een mooi gebruikspatina krijgen.

 

Impregneren.

 

Deze tegel kunt u op twee manieren impregneren; Transparant of kleur verdiepend.

 

Transparant; Finsan vlekpreventie zorgt ervoor dat hij beschermd is en de kleur word behouden.

Kleur verdiepend; Prostone Kleurverdieper / Magic Color zorgt voor een vollere kleur van de tegel en dat de fossiele resten/ aders beter zichtbaar zijn.

 

Voor meer informatie: Zie sheet ‘Onderhoud en impregneren van natuursteen