opc_loader

Wensenlijst

info@borgmanvandijk.nl

Desert Black Soft Finish


Algemeen:

Desert Black wordt ook wel Indiaas leisteen, Harappa Stone Black of Cuddapah Black genoemd en is afkomstig uit India. De Desert Black is een kalkhoudende leisteen die een prachtige zwarte kleur heeft. Vanwege de neutrale donkere kleur en de gunstige prijs is het een populaire tegel. Een groot voordeel van de zwarte kleur is dat de Desert Black makkelijk is in de combinatie mat andere materialen. De meest verkochte uitvoering is de antiek verouderde Desert Black Soft Finish. Dit is een geleefde vloer wat inhoud dat deze na gebruik en door slijtage alleen maar mooier en rustieker wordt. Hierdoor wordt de Desert Black Gothic veelvuldig toegepast bij een landelijke inrichting, oude en monumentale huizen en niet te vergeten boerderijen.

 _MG_0870


Land van herkomst:
India

Soort natuursteen: leisteen

Handelsnamen: Harappa Black, Cudappah Black, Indiaas leisteen

Maatvastheid: redelijk (ca. 3 mm verschil)

 
Afwerkingen:

Soft Finish: Gladgeschuurd oppervlakte met verouderde randen (machinaal getrommeld).

Verouderd: De randen en het oppervlakte zijn samen Anticato verouderd, dit zorgt voor een robuuste uitstraling.

 
Verwerking:

Lijmadvies: Deze tegel kan verlijmd worden met een dunbedlijm die flexibel blijft. De beste techniek is om de tegel dubbelzijdig te verlijmen. (zowel vloer als achterzijde tegel).

Lijmverbruik: Ca. 5-6kg per m2 (afhankelijk van de gelijkheid van de ondervloer).

Vloerverwarming: Deze tegels zijn geschikt voor vloerverwarming.

 
Onderhoud:

Het beste voor natuursteen is regelmatig dweilen met zeep. Dit kan een speciale dweilzeep zijn maar ook groene zeep is prima. Neem dan wel de uitvoering met Glycerine. Dat is een vast bestandsdeel in de zeep waarmee u een beschermlaag opbouwt. Als de vloer er dof van wordt, moet u de dosering zeep verlagen of iets minder vaak gaan dweilen. U gebruikt pas zeep of impregnatie 4-6 weken na het leggen. Tot die tijd alleen dweilen met schoon water. De lijm en de voeg moet namelijk eerst uitharden.

 
Impregneren:

U kunt deze vloer transparant impregneren. Dat is een goede hechtlaag voor de zeep waar u straks mee gaat dweilen. Zo bouwt u een goede beschermlaag op en zal de vloer steeds fraaier worden. Transparante impregnatie leveren wij van het merk Finsan.

 

 Voor meer informatie: Zie sheet ‘Onderhoud en impregneren van natuursteen