opc_loader

Wensenlijst

info@borgmanvandijk.nl

Vietnamees Hardsteen:


Algemeen:

Vietnamees hardsteen Soft Finish is een Vietnamees hardsteen tegel welke geschuurd, geborsteld en machinaal verouderd is. 

Deze hardsteen bevat aders/fossiele resten die in de miljoenen jaren versteend zijn. Deze kunt u terug zien in de strucuur en oppervlak van de tegel.

Door de manier van winnen van dit gesteente geeft dat deze tegel een mooie gemêleerde uitstraling heeft. In Vietnam gebruikt men nog steeds springstof waardoor uit verschillende blokken gezaagd kan worden. Dit geeft een prachtige kleurnuance in uw vloer.

 

Land van herkomst: Vietnam

Soort natuursteen: Hardsteen / Kalksteen

Handelsnamen: Siam Blue / Shaolin Dark

Maatvastheid: Goed (ca. 2 mm verschil)

 Nieuwbouw-interieur-012

Afwerkingen:

Soft-Finish (Gezoet): Deze bewerking houd in dat het oppervlakte glad geschuurd is, en alle zaagsporen weg zijn.

Verouderd: De randen en het oppervlakte zijn samen Anticato verouderd, dit zorgt voor een robuuste uitstraling.

Strak gezaagd: Verouderd oppervlakte met strak gezaagde randen.

Rustique: Geschuurd, gezandstraald en extra getrommeld.

 
Verwerking:

Lijmadvies: Deze tegel kan verlijmd worden met een dunbedlijm die flexibel blijft. De beste techniek is om de tegel dubbelzijdig te verlijmen. (zowel vloer als achterzijde tegel).

Lijmverbruik: Ca. 5-6kg per m2 (afhankelijk van de gelijkheid van de ondervloer).

Vloerverwarming: Deze tegels zijn geschikt voor vloerverwarming.

 
Onderhoud:

Het beste voor natuursteen is regelmatig dweilen met zeep. Dit kan een speciale dweilzeep zijn maar ook groene zeep is prima. Neem dan wel de uitvoering met Glycerine. Dat is een vast bestandsdeel in de zeep waarmee u een beschermlaag opbouwt. Als de vloer er dof van wordt, moet u de dosering zeep verlagen of iets minder vaak gaan dweilen. U gebruikt pas zeep of impregnatie 4-6 weken na het leggen. Tot die tijd alleen dweilen met schoon water. De lijm en de voeg moet namelijk eerst uitharden.

 
Impregneren:

U kunt deze vloer transparant impregneren. Dat is een goede hechtlaag voor de zeep waar u straks mee gaat dweilen. Zo bouwt u een goede beschermlaag op en zal de vloer steeds fraaier worden. Transparante impregnatie leveren wij van het merk Finsan.

U kunt ook kleurverdiepend impregneren. Hierdoor wordt de vloer net zo donker als wanneer u deze natmaakt. Hij blijft echter mooi mat van kleur.

Kleurverdiepende impregnatie is een permanente keuze. Wij leveren kleurverdiepers van o.a. Prostone en Lithofin.

 

Voor meer informatie: Zie sheet ‘Onderhoud en impregneren van natuursteen