opc_loader

Wensenlijst

Travertin.

 

 

Algemeen:

 

Vanuit oudsher word travertin al gebruikt in de bouwkunde, beeldhouwerij en eventuele interieurdecoraties. Deze soort onderscheid zich door de unieke open structuur.

Travertin is ontstaan in warme kalkrijke zoetwater gebieden, kalk en koolstofdioxide in het water reageren tot calciumcarbonaat en zinken naar de bodem. Hiertussen zitten plantresten, de typische gaatjes van de travertin zijn ontstaan door het ontbinden van de plantaardige materialen in het gesteente.

 

 

Land van herkomst: Turkije / Italië / Spanje / Iran.

Soort natuursteen: Zoetwaterkalksteen.

Handelsnamen: Ligt eraan welke soort u neemt, hier zijn er heel veel van. Bekende namen; Beige (Light / Apulia Ivory), Silver (Silver Blue / Apulia Grigio), Noce.

Maatvastheid: Door de machinale verwerking van dit gesteente is deze erg maatvast.

 badkamer_travertin5

Afwerkingen.

Geborsteld: Het oppervlakte word met diamantborstels bewerkt zodat de zaagsporen niet meer zichtbaar zijn, waardoor hij een robuustere uitstraling krijgt.

Anticato: Door de tegels Anticato te trommelen zorgt dit voor de meest natuurlijk versleten oppervlak zonder dat het ten kosten gaat van de kleur.

 

 

 

Verwerking.

Lijmadvies: Deze tegel kan verlijmd worden met een dunbedlijm, deze moet met een witte lijm worden verlijmd (emissieloos) 

De beste techniek is om dubbelzijdig te verlijmen. (Zowel vloer als achterzijde tegel).

Lijmverbruik: Ca. 5-6kg per m2 (afhankelijk van de gelijkheid van de ondervloer).

Vloerverwarming: Deze tegels zijn geschikt voor vloerverwarming.

 

Dagelijks gebruik.

Deze tegel zal door dagelijks gebruik en het periodiek te dweilen met een goede natuursteenzeep, (marseille zeepvlokken), veel voller van kleur worden en mooi gebruikspatina krijgen.

 

Impregneren.

 

Deze tegel kunt u op twee manieren impregneren; Transparant of kleur verdiepend.

 

Transparant; Finsan vlekpreventie zorgt ervoor dat hij beschermd is en de originele kleur wordt behouden.

Kleurverdiepend: Prostone kleurverdieper geeft volledige bescherming en maakt de tegel net zo donker als wanneer deze nat is maar blijft mooi mat van kleur.

 

Voor meer informatie: Zie sheet ‘Onderhoud en impregneren van natuursteen