opc_loader

Wensenlijst

info@borgmanvandijk.nl

Castle Stone

 
Algemeen:

De natuursteen Castle Stone is een harde kalksteen uit India. De breukruwe tegels worden geschuurd / geborsteld en de randen handgekapt en of verouderd. Vervolgens worden deze bewerkte tegels gevibreerd in een bad met keramiekkorrels. Hierdoor onstaat er een geleefde / verouderde / robuuste tegel met een breukruw slijtvast oppervlak. De natuursteen Castle Stone tegels zijn geschikt voor binnen en buiten en worden vaak toegepast bij een landelijke inrichting, als kasteelvloer / kloostervloer bij oude huizen en monumentale panden en in de tuin voor een stoer / robuust / landelijk terras. 

 
Land van herkomst: India

Soort natuursteen: kalksteen

Handelsnamen: Tandur Black, Tandur Blue, Tandur Yellow, Cuddaph Black, Harappa Black

Maatvastheid: handmatige fabricage / maatverschil mogelijk

Kleuren: Castle Stone Blue, Castle Stone Black en Castle Stone Beige

 tandoor_yellow1

Afwerkingen:

Honed-Gezoet: Deze bewerking houdt in dat het oppervlakte glad geschuurd is, en alle zaagsporen weg zijn.

Semi-Honed: Deze bewerking houd in dat het oppervlakte van de tegel voor de helft glad geschuurd is (licht gepolijst), maar ook nog steeds een gedeelte geborsteld (natural). Hierdoor lijkt het net of de vloer al 100 jaar belopen en geleefd is.

Verouderd: De randen en het oppervlakte zijn samen antiek verouderd, dit zorgt voor een robuuste, nostalgische en geleefde uitstraling.

Gekapt: Grove met de handgekapte randafwerking die vervolgens machinaal getrommeld wordt.

Geborsteld: Oppervlak wordt met diamantborstels bewerkt voor een wat ruwer natuurlijk oppervlakte.

 
Verwerking:

Lijmadvies: Deze tegel kan verlijmd worden met een dunbedlijm (flexibele tegellijm). De beste techniek is om dubbelzijdig te verlijmen. (zowel vloer als achterzijde tegel).

Lijmverbruik: Ca. 5-6kg per m2 (afhankelijk van de gelijkheid van de ondervloer).

Vloerverwarming: Deze tegels zijn geschikt voor vloerverwarming.

 

Onderhoud:

Het beste voor natuursteen is regelmatig dweilen met zeep. Dit kan een speciale dweilzeep zijn maar ook groene zeep is prima. Neem dan wel de uitvoering met Glycerine. Dat is een vast bestandsdeel in de zeep waarmee u een beschermlaag opbouwt. Als de vloer er dof van wordt, moet u de dosering zeep verlagen of iets minder vaak gaan dweilen. U gebruikt pas zeep of impregnatie 4-6 weken na het leggen. Tot die tijd alleen dweilen met schoon water. De lijm en de voeg moet namelijk eerst uitharden.

 

Impregneren:

U kunt deze vloer transparant impregneren. Dat is een goede hechtlaag voor de zeep waar u straks mee gaat dweilen. Zo bouwt u een goede beschermlaag op en zal de vloer steeds fraaier worden. Transparante impregnatie leveren wij van het merk Finsan.

U kunt ook kleurverdiepend impregneren. Hierdoor wordt de vloer net zo donker als wanneer u deze natmaakt. Hij blijft echter mooi mat van kleur.

Kleurverdiepende impregnatie is een permanente keuze. Wij leveren kleurverdiepers van o.a. Prostone en Lithofin.

 

Voor meer informatie: Zie sheet ‘Onderhoud en impregneren van natuursteen